حسين شمسيان ۱۶ آبانماه در «نشست تخصصي رسانه انقلاب، چالشها و اميدها» با اشاره به جانفشاني آحاد مردم در روستاها و شهرهاي ايران در دوران دفاع مقدس که نگذاشتند پرچم انقلاب اسلامي روي زمين بماند، اظهار کرد: بسياري از کساني که در جنگ حماسه آفريدند، از سر سيري به جهاد روي نياوردند بلکه مشکلات عديدهاي داشتند و اتفاقاً امام راحل(ره) قائل بودند «تنها آنهايي تا آخر خط با ما هستند که درد فقر را چشيده باشند».
شمسيان با بيان اينکه مردم با جهاد اينچنيني انقلاب اسلامي را از گردنههاي عجيب عبور دادند و به اينجا رساندند، ادامه داد: جهاد امروز به فرموده رهبر معظم انقلاب، جهاد تبيين و روشنگري است و در اين ميدان ما دچار جاماندگي و عقبماندگي جدي هستيم.
وي با تصريح براينکه خلاصه زحمت دشمن در طي دهه اخير داراي دو خروجي بوده است، بيان کرد: خروجي نخست ايجاد اين تفکر نااميدانه است که «اتفاق خوبي در ايران شکل نميگيرد» و اين تفکر ما را به جايي رسانده است که دانشآموز دبيرستاني نيز ميگويند ايران جاي ماندن نيست؛ دستاورد دوم دشمن ايجاد اين تفکر در اذهان عمومي بوده است که «هر جايي از ايران بهتر است» که عدد و رقم خروج ثروت مردم از کشور گواه ايجاد و گسترش اين تفکر است.
اين کارشناس رسانه کشور بيان کرد: جريان رسانهاي انقلاب درگير مطالبات به حقي شد که در سايه اين مطالبهگري همه دستاوردهاي انقلاب ناديده گرفته شد و اين روند از روز اول انقلاب با ما بوده است و در اوايل انقلاب شعارهايي مانند «اسلام سنگرهاي کليدي جهان را فتح خواهد کرد» براي بسياري که تنها مشکلات جاري کشور را ميديدند، قابل درک نبود.
شمسيان با تأکيد بر اينکه با منطق و محاسبه بايد گفت که پيامبر(ص) يا امام حسين(ع) شکست خورده هستند، افزود: با اينحال، بايد سخن خداوند و منطق الهي را در نظر گرفت که بارها وعده ياري مؤمنان را در قرآن کريم داده است. خداوند در عمل به وعده خود در آيه ۲۴۹ سوره مبارکه بقره «کَم مِن فِئَةٍ قَليلَةٍ غَلَبَت فِئَةً کَثيرَةً بِإِذنِ اللَّهِ» و وعدههايي از اين دست، صادقالوعد است.
وي با اشاره به امپراطوري خبري غرب و يا حمايت عربستان از رسانه اينترنشنال، بيان کرد: اصحاب رسانه ما نبايد مغلوب و تسليم اين امپراطوري عظيم تبليغاتي شوند، اصحاب رسانه اگر متوجه اهميت جايگاهي که در آن قرار دارند نباشند، نميتوانند بفهمند که در کجا منشأ اثر خواهند بود.
شمسيان تأکيد کرد: غرب از کوچکترين حرکت رسانهاي ما نيز حساب ميبرد، احساس خطر کرده و سعي ميکند جلوي آنرا بگيرد و لذا شبکههاي تلويزيوني پرس تيوي يا هيسپان تيوي ما را از ماهواره حذف ميکنند يا خبرنگار ما را در سازمان ملل که در آمريکا و به اذعان خودشان سرزمين فرصتهاي برابر مستقر است، محدود ميکنند؛ تحريم رسانههاي ما موضوعي جدي است.
وي با اشاره به اينکه مفاهيمي چون شکست و پيروزي در باور انسانها شکل ميگيرد، اضافه کرد: کار رسانههاي غرب اين بوده است که ماشين ادراکي جامعه را تغيير دادهاند و اينجاست که فرزندان ما اسير القاي اين تفکر ميشوند که ايران جاي ماندن نيست و هر جايي بهتر از ايران است.
شمسيان بيان کرد: انقلاب اسلامي با فراز و فرودهاي فراوان پيش رفته نه آنکه عقب رفته باشد، پرسش اينجاست که لکنت ما در بيان دستاودرها و پيشرفتها ناشي از چيست؟ غالب مردم ايران در سختترين شرايط تحريم زندگي آبرومندانه و شرافتمندانهاي دارند اما رسانه تمرکز دوربين خود را فقط بر زبالهگردي زوم ميکند که مشغول جمعآوري زباله است، در کنار ديدن اين بخش از جامعه، بايد بخش اعظم جامعه نيز که زندگي عادي خود را دارند توسط رسانه ديده و بيان شود، نه آنکه دچار لکنت شويم.