غلامعلي حيدري يکم ديماه در آئين رونمايي از سند الگوي کشت چهارمحال و بختياري با اشاره به لزوم مديريت به داشتهها و ظرفيتهاي خود، اظهار کرد: لازم است ظرفيتهاي موجود شناسايي و مديريت شوند، همانگونه که قطعي برق به حداقل رسيد و مديريت شد بايد همه کارها مديريت شوند.
استاندار چهارمحال و بختياري با اشاره به بحث امنيت غذايي و توجه به محصولات استراتژيک، افزود: در بحث الگوي کشت به اين نتيجه رسيده شد که اين موضوع به صورت استاني انجام شود، البته اين آمادگي در استان وجود دارد که حتي به صورت پايلوت اين مساله را انجام دهد.
وي گفت: در حقيقت الگوي کشت ما را به اينجا خواهد رساند که در راستاي سياستهاي کلان کشور حرکت کنيم، در اين صورت موفق خواهيم بود و به خوداتکايي خواهيم رسيد که لازم است اين افق و راهبرد مونظر قرار گيرد.
حيدري تاکيد کرد: بايد الگوي کشت مبتني بر شرايط محيطي، رعايت ملاحظات زيستمحيطي، توسعه کشت گياهان پاييزه، توسعه کشت در ديمزارهاي کمبازده، حفظ و ارتقاي شاخصهاي اقتصادي و تجاري باشد.
استاندار چهارمحال و بختياري بر ثبات جدي و امنيت غذايي تاکيد کرد و ادامه داد: بايد گياهان بومي در الگوي کشت مورد توجه قرار گيرند.
حيدري با بيان اينکه بايد توسعه کشت دانههاي روغني در دستور کار قرار بگيرد، تاکيد کرد: نبايد در کشت محصولات افراط و تفريط صورت گيرد، بلکه بايد اقدامات علمي، خردمندانه و براساس نيازهاي کشور و با تاکيد بر محصولات استراتژيک انجام شود، همچنين توسعه گلخانهها از ديگر موارد مهم و مورد توجه است، زيرا اين کار به صرفهجويي انرژي و منابع آب، افزايش راندمان آبياري کمک ميکند و بايد موضوع دانشبنيان کردن در بحث کشاورزي مورد توجه قرار گيرد.
استاندار چهارمحال و بختياري بيان کرد: اگر ميخواهيم اين اقدامات انجام شود بايد علاوه بر وحدت رويه، به موضوعاتي همچون آموزش، فرهنگسازي و کار تحقيقاتي با استفاده از جامعه نخبگاني و افراد تاثيرگذار انجام شود، همچنين لازم است از نظرات و تجربيات اصناف، کشاورزان و دامداران استفاده کرد.
حيدري در پايان گفت: بايد در کنار الگوي کشت به بحث صنايع تبديلي توجه کرد تا از خامفروشي که از مشکلات کشور بوده جلوگيري کرد، همچنين ايجاد صنايع تبديلي منجر به ايجاد اشتغال و افزايش بهرهوري خواهد شد، در اين صورت خوداتکايي حاصل ميشود، بنابراين باتوجه به ظرفيتها و توانمنديها لازم است عزم و اراده و کار جهادي صورت گيرد تا موانع برطرف شود.
به گفته وي، ۱۳ هزار عضو هيات علمي در رشته کشاورزي ظرفيت عظيمي است که چهارمحال و بختياري از اين مساله مستثني نيست که لازم است پيوند علمي انجام شود.