پرتال استانداری چهارمحال و بختیاری
فارس/

دولت سيزدهم، موفق در مهار جنگ رواني/ پاسخ به 5 شبهه پيرامون آب چهارمحال و بختياري

کد خبر: 191074 تاریخ انتشار: 1402/02/02 12:04:44
نمایش: 773
اخبار
يکي از موضوعاتي که در سال ۱۴۰۱ دستخوش شايعات بسياري در استان چهارمحال و بختياري شد و مي‌توانست فضاي استان را به سمت بحراني شدن سوق دهد، شايعات پيرامون حوزه آب بود که با اطلاع‌رساني درست و به‌هنگام، مجالي براي تحقق اين آسيب شکل نگرفت.

به گزارش روابط عمومي استانداري چهارمحال و بختياري به نقل از خبرگزاري فارس؛ امروزه توليد و نشر «شايعه» از مهم‌ترين ابزار جنگ رواني است. غفلت در اين زمينه و کنترل نشدن وسايل ارتباط جمعي، رسانه‌ها و فضاي مجازي در برابر شايعات، مي‌تواند خسارات جبران‌ناپذيري به اعتقاد و اعتماد مردم وارد آورد؛ رهبر انقلاب در اين خصوص اعلام کردند هر کسي مردم را نسبت به فعّاليّت و تلاش و برنامه‌ريزي‌هاي مسئولين کشور بي‌اعتقاد و بدبين بکند، دارد به سود دشمن کار ميکند؛ چه بداند، چه نداند.

در اين ميان تبيين، آگاه‌سازي، يادآوري تاريخ، گفت‌وگو، آموزش، مرجعيت‌سازي منابع خبري داخلي و توليد متناسب با نياز مخاطب از مهمترين روش‌هاي مقابله با جنگ رواني دشمن است و بر همين اساس دولت سيزدهم از ابتدا تلاش داشته تا با خنثي کردن جنگ رواني دشمن، از سلامت رواني افراد جامعه محافظت کند و مانع از وارد شدن خدشه به آن شود و با شفاف‌سازي و گفت‌و‌گو با مردم تلاش دارد تا مانع تحقق اهداف دشمن براي ايجاد شکاف بين مردم و حاکميت شود.

يکي از موضوعات که در سال ۱۴۰۱ دستخوش شايعات بسياري در استان چهارمحال و بختياري شد و مي‌توانست فضاي استان را به سمت بحراني شدن سوق دهد، شايعات پيرامون حوزه آب بود که با اقدام به موقع مسئولان و ميدان‌داري رسانه‌هاي مرجع استان در اطلاع‌رساني درست و به‌هنگام، مجالي براي تحقق اين آسيب شکل نگرفت که در ادامه به مهمترين اين شايعات اشاره مي‌شود.

ماجراي گل آلود شدن چشمه کوهرنگ در مردادماه چه بود؟

يکي از شايعات که به دنبال گل‌آلود شدن چشمه کوهرنگ از اصلي‌ترين و حياتي‌ترين منابع تامين‌کننده آب شرب مرکز استان و شهرها و روستاهاي پيرامون اين خط انتقال به شمار مي‌رود، اين بود که اين گل‌آلودگي ناشي از دستکاري انسان است و حفاري تونل با هدف انتقال آب به استان همجوار و يا تحرکات هسته‌اي موجب اين چالش شده است در حاليکه نه تنها مصاحبه‌هاي متعددي براي رد اين موضوع از سوي کارشناسان امر انجام گرفت بلکه گذر زمان ثابت کرد که گل‌آلودگي منشا طبيعي داشته و با عادي شدن شرايط ناشي از بارش‌ها کيفيت آب چشمه نيز به حالت عادي بازگشته و اکنون در مدار قرار دارد و هيچگونه چالشي در اين خصوص وجود ندارد.

غيربهداشتي بودن آب طرح‌هاي پدافندي تکذيب شد

شايعه ديگر عدم سلامت آب حاصل از طرح‌هاي پدافندي استان در تابستان سال گذشته بود که در برخي شبکه‌هاي اجتماعي عنوان مي‌شد آب از سلامت و کيفيت لازم برخوردار نيست و مي‌تواند سلامت مردم را به خطر اندازد، در حاليکه مرکز بهداشت استان به صورت مستمر و با حساسيت سلامت و استاندارد بودن کيفيت آب استان را بررسي و سلامت آب را تاييد کرد.

طرح‌هاي پدافندي، شوآف تبليغاتي يا حقيقتي غيرقابل انکار؟

همچنين عنوان مي‌شد که طرح‌هاي پدافندي طرح‌هاي ناقص و تبليغاتي است که نمي‌توان بر روي آن در مواقع بحراني حساب باز کرد در حاليکه با خشک شدن جريان چشمه کوهرنگ در زمستان سال گذشته و کاهش دبي محسوس آب اما بخش قابل توجهي از نياز آبي مردم شهرکرد (حدود ۲۵۰ ليتر در هر ثانيه) از طرح‌هاي پدافندي تامين شد و اگر اين طرح ها نبود، قطعا در زمستان ۱۴۰۱ با يک بحران جدي حداقل ۲۰ روزه مواجه مي‌شديم.

آيا طرح تامين‌کننده آب نيمي از جمعيت استان با بهشت آباد معامله شده است؟

معاوضه مخفيانه طرح تامين آب شرب نيمي از جمعيت استان و تونل و سد بهشت آباد ديگر شايعه مطرح شده در فضاي مجازي استان بود که اين مهم نيز با برگزاري تورهاي مختلف و آخرين اظهارات مقامات وزارت نيرو نقش برآب شد. در حاليکه طرح تامين‌کننده آب نيمي از جمعيت استان در آستانه بهره‌برداري قرار دارد اما بر اساس اعلام رسمي امور آب، تونل بهشت آباد منتفي است و هيچ اقدام و تحرکي طي يک سال گذشته در راستاي اجراي اين طرح انجام نشده است.

گذر زمان فعال شدن بهشت آباد را تکذيب کرد

در حالي در ارديبهشت، تير، مهر و بهمن ماه سال گذشته شبهه فعال شدن طرح بهشت آباد به طوري جدي مطرح و موجب ايجاد نگراني در بين مردم شد، که گذر زمان نشان داد در سال گذشته هيچ گونه تحرکي نه در مبدا و نه در مقصد اين طرح صورت نگرفته و اين طرح به طور کامل متوقف بوده است.

 

افزودن دیدگاه


ایجاد کننده صفحه : مدیر سایت | تاریخ آخرین ویرایش : 1403/08/28